Brochure 30.000ste Last Post

Grafisch ontwerp brochure Last Post Ceremony
Grafisch ontwerp brochure Last Post Ceremony

Project Details

Op 9 juli 2015 hebben de klaroenblazers van de Last Post Association voor de 30.000ste keer een eerbetoon gebracht aan de gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog. EASYBRANDING verzorgde de grafische ondersteuning van het evenement, met als pronkstuk een brochure die zowel de ceremony als academische sessie begeleidde. In deze opdracht werden verschillende grafische technieken toegepast die de sereniteit van het evenement uitstraalde alsook visueel sterk was. Onderstaand belichten we enkele aspecten die het boekje naar een hoger niveau tilde.

  • Visueel sterke cover en tussenbladen: Omdat de inhoud van het boekje het evenement praktisch moest begeleiden werd gekozen om de tussenbladen visueel te laten opvallen zodat deze duidelijk secties afbakende. Er werd gekozen voor een effect waarbij de highligts van de foto in een extra alfa kanaal werden geplaatst in het wit. Deze werd gesimuleerd op een rode achtergrond zodat de details sterk uitkwamen. We kozen voor iconische beelden die pasten bij ieder hoofdstuk.
  • Opmaak in zwart wit met rode kleuraccenten: Om de sereniteit van het boekje te bewaren werd gekozen om alle afbeeldingen in het zwart wit te plaatsen. Hierbij werden de curven ook aangepast om ze visueel sterker te maken. Indien er in de afbeelding rode accenten aanwezig waren, werden deze uit te foto gehaald. Dit contrasteerde zeer mooi met de zwart wit foto's.
  • Papierkeuze: De brochure werd opgemaakt in een maco halfmat papier. Deze gaf de nodige uitstraling aan het boekje alsook een aangenaam gevoel in de hand. De cover werd afgewerkt met een mat laminaat om de volvlakken te beschermen.
  • Kleurproeven en drukproeven: De samenwerking met de drukkerij van dit project verliep supervlot. We opteerden samen om verschillende kleurproeven te maken zodat de rode kleur zeker goed zat. Na een bezoek aan de drukkerij werden de kleurproeven goedgekeurd zodat beide partijen een kleurvast resultaat konden garanderen.

Skills: 
InDesign CC, Illustrator CC (logo optimalisatie, illustraties, symbolen), Photoshop CC (beeldbewerking fotografie), Excel (datamerging), Drukwerk voorbereiding
Client: 
Last Post Association

Over EASYBRANDING

Easybranding is een creatief bureau dat gespecialiseerd is in 360° branding. Onze dagdagelijkse missie bestaat erin onze doelgroep te inspireren en te adviseren om hun “brand experience” te verbeteren. We ondersteunen Sales & Marketing gedreven bedrijven, die een consistente branding willen realiseren doorheen alle online en offline momenten in hun ‘customer journey'. Onder onze klanten bevinden zich zowel kleine als middelgrote bedrijven die actief zijn in de bouw & projectontwikkeling, productie, farma, ICT, voeding, diensten, retail & logistiek. ​

Contact

EASYBRANDING
Doorniksesteenweg 61 - 0021
(2de verdieping)
8500 Kortrijk

T +32 56 22 36 64

info@easybranding.be

OPENINGSUREN
Maandag tot Donderdag 
08:00–12:30, 14:00–18:00
Vrijdag
08:00–12:30, 14:00–17:00
 

Volg ons