Home  /   Portfolio

Strategisch rebranding traject voor rolbruggen fabrikant Cluma uit Roeselare

Rolbruggen fabrikant Cluma engineering uit Roeselare is een bedrijf die de verwachtingen steeds wil overtreffen. Daarom was het tijd voor een grondige update van de bestaande visuele identiteit, passend bij wie ze zijn en waar ze voor staan.

Ons plan van aanpak

Het was van cruciaal belang om IT, Marketing & Sales en Management van in het begin te betrekken bij de start van het project. We gingen van start met een strategische positioneringsoefening vanwaaruit vervolgens een UX-workshop is ontstaan. 

Tijdens deze interactieve sessie maakten we gezamenlijk conclusies over het design, de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website. Dit bracht ons écht inzicht waar de nieuwe website van Cluma engineering moest aan voldoen. Het was de start van een intensief implementatie project. 

De nieuwe designs van de website werden opgemaakt op basis van de UX oefening, waarin functionaliteit & design focuspunten werden gelegd. 

Een overkoepeld totaaltraject

Het development van de website verliep via Cederique Maes van Webmaester (de zoon van de oprichter van Cluma, Dirk Maes). Samen met de interne marketing verantwoordelijke Shirley Kluits. werd een ondersteuningstraject opgezet zodat we het project overkoepelend konden coördineren.

We mochten het volgende realiseren voor dit state-of-the art bedrijf:

  • Merkstrategie (merktype, brand insights, tone of voice, kernwaarden, value disciplines, baseline gebruik, passende foto’s, kleurpallet, fonts, customer journey, persona analyse, google-analytics analyse, boomstructuur website)
  • Oplevering logo-update uitgebreide aflevermap
  • Brand-guidelines met aanbevelingen van logo-gebruik
  • Huisstijl vernieuwing en oplevering sjablonen
  • UX-workshop & Ontwerp van website design  
  • Optimalisatie vindbaarheid (SEO) en coördinatie website development i.s.m. Cederique Maes van Webmaester
  • Begeleiding copywriting website teksten
  • Opzetten employer branding campagne
  • Drukwerk van stickers, spandoeken, …
  • Organisatie bedrijfsfotografie en employer branding campagnebeeld, i.s.m  Beeld-Collectief.

Hier bekijk je de gloednieuwe website van Cluma engineering.

Wil jij van jouw bedrijf ook een uniek en herkenbaar merk maken en je producten of diensten die visibiliteit geven die ze verdienen? Neem gerust contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw branding kunnen aanpakken!
 
Hulp nodig bij het opbouwen van jouw identiteit?
Wij begeleiden je graag van A tot Z.

Nieuws

Easybranding werd overgenomen

Easybranding was ‘born to brand’. Al krijg je vanaf nu ‘a brand new feeling’. Op 1 juni 2022 werden alle activiteiten van Easybranding overgenomen door Hummingbirds uit Kortrijk.

Lees nieuwsbericht